ImuPro 100 - alergia pokarmowa typu III (90 składników pokarmowych)
ImuPro 100 to badanie w kierunku alergii pokarmowej opóźnionej, IgG-zależnej; typu III. Bada 90 składników pokarmowych.
Przebadani
Synevo
- Opis produktu
Czym jest test Imupro 100 Basic?
Test Basic stanowi podstawę oceny diagnostyczne w podejrzeniu alergii i eliminacji szkodliwych dla organizmu czynników. Dzięki dużej liczbie badanych alergenów (w ImuPro jest ich 90!) zyskujesz odpowiedź na pytanie, które składniki pokarmowe powodują problemy zdrowotne. Wyniki badania ImuPro, potwierdzające występowanie alergii pozwalają na wyeliminowanie produktów, które wywołują jej objawy.
Na czym polega badanie?
Badanie ImuPro Basic polega na pobraniu próbki krwi od pacjenta i ocenie stężenia przeciwciał klasy IgG swoistych dla 90 alergenów pokarmowych. Badanie nie wymaga przygotowania.
Przeciwskazania do badania
Dzieci poniżej 1 roku życia.
Przeciwwskazaniem do wykonania testu Imupro Basic jest hypo lub agammaglobulinemia, gammapatia monoklonalna, chemioterapia, radioterapia oraz zażywanie leków immunosupresyjnych lub sterydowych.
Objawy alergii pokarmowej
Choroby alergiczne należą do najbardziej rozpowszechnionych chorób na świecie, a obciążenie alergiami stale rośnie. Powodują one m.in. dolegliwości ze strony układów: oddechowego, nerwowego, pokarmowego, takie jak wzdęcia, biegunki, bóle brzucha, zaparcia, czy problemy skórne. Dokładna diagnoza w połączeniu z optymalna terapią wymaga wykonania odpowiednich testów w celu potwierdzenia alergii.
Test Imupro Basic lista alergenów
Warzywa: bakłażan, brokuły, burak, cebula, cukinia, fasola zwykła, groch zwyczajny, kalarepa, kapusta czerwona, marchew, ogórek, oliwka, papryka chilli, cayenne, papryka słodka, pomidor, por, seler korzeniowy, soja, ziemniak
Sałaty: roszponka, sałata głowiasta masłowa,
Owoce: ananas, arbuz, banan, cytryna, jabłko, kiwi, morela, nektarynka, pomarańcza, truskawka, winogrono, wiśnia
Mleko: mleko kozie i ser kozi, mleko krowie, mleko owcze i ser owczy, produkty na bazie kwaśnego mleka krowiego, ser krowi podpuszczkowy
Mięso: indyk, jagnięcina, kurczak, wieprzowina, wołowina
Jaja: jajo kurze
Drożdże: drożdże (browarnicze, piekarskie)
Zboża zawierające gluten: gluten, jęczmień, owies, pszenica, pszenica orkisz, żyto mak, nasiona słonecznika
Zboża niezawierające glutenu oraz zamienniki: gryka, kukurydza, proso (kasza jaglana), ryż,
Orzechy: migdały, nerkowce, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzeszki ziemne, pestki dyni, pistacje, sezam, siemię lniane
Przyprawy: cayenne, papryka słodka, tymianek,bazylia, chrzan, cynamon, czosnek, gałka muszkatołowa, gorczyca, oregano, papryka, pieprz czarny, pietruszka, rozmaryn, wanilia, kakakowiec
Ryby i owoce morza: czarniak, karmazyn, łosoś, rak, tuńczyk,
Grzyby: pieczarka
Cukier trzcinowy, miód (mieszany), mięta pieprzowa,
Dodatki do artykułów spożywczych: guma guar (e412).
Wyniki badań
Sprawdź TUTAJ