Test na nietolerancję pokarmową Food ID 220 z konsultacją dietetyka klinicznego
Test zawiera spersonalizowane zalecenia dietetyczne, które pozwolą lepiej zrozumieć Twoje nawyki żywieniowe i zadbać o znacznie lepsze samopoczucie. Konsultacja dietetyka online (30 minut) w celu dokładnego i szczegółowego omówienia wyników testu oraz zaleceń zmian żywieniowych.
Dostępny w magazynie
Szybki czas realizacji
Bezpieczna dostawa kurierem
Wygoda i komfort zakupów
Szybka wysyłka
Bezpośrednio od producenta
Bezpieczne płatności
Blik, Przelewy24
Test zawiera spersonalizowane zalecenia dietetyczne, które pozwolą lepiej zrozumieć Twoje nawyki żywieniowe i zadbać o znacznie lepsze samopoczucie. Analiza obejmuje 220 najpopularniejszych produktów spożywczych.
Pakiet zawiera również konsultację dietetyka klinicznego online (30 minut), podczas której omówione zostaną wyniki testu oraz zalecenia dotyczące zmian żywieniowych.
Odkryj swoją optymalną dietę i popraw swoje zdrowie!
Omów swoje wyniki ze specjalistą podczas konsultacji. Zamów test wraz z 30-minutową konsultacją dietetyka klinicznego.
- Badanie ocenia niealergiczną nadwrażliwość IgG-zależną na 220 najczęściej spożywanych pokarmów.
- Do badania wystarczy krew włośniczkowa.
- Wyniki otrzymasz w ciągu 12 dni roboczych od dnia pobrania krwi.
Test Food ID z konsultacją
Konsultacja wyników testu Food ID zapewnia pacjentowi kompleksową opiekę dietetyka klinicznego, który specjalizuje się w diagnostyce nietolerancji pokarmowych i dietoterapii.
W ramach konsultacji pacjent otrzymuje kliniczne zalecenia żywieniowe, dostosowane do indywidualnych wyników testu, mające na celu:
✔ Eliminację czynników wywołujących dolegliwości,
✔ Poprawę funkcjonowania organizmu,
✔ Wsparcie w zakresie odpowiedniej diety i suplementacji, kluczowej przy dietach eliminacyjnych,
✔ Ukierunkowanie na dalszą diagnostykę w przypadku objawów wskazujących na zaburzenia układu pokarmowego, odpornościowego, hormonalnego czy metabolicznego.
Konsultacja stanowi fundament świadomej dietoterapii, umożliwiając precyzyjne dostosowanie strategii żywieniowej do indywidualnych potrzeb pacjenta.
Dlaczego stworzyliśmy Food ID?
Jedzenie i nawyki żywieniowe mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Każdy organizm reaguje jednak inaczej na pokarmy, dlatego ogólne zalecenia dietetyczne często nie przynoszą oczekiwanych efektów.
Test Food ID pozwala ocenić Twoją indywidualną sytuację i zasugerować zmiany, które będą miały największą szansę na poprawę samopoczucia.
Nasze konsultacje przeprowadza klinika mgr inż. Marty Ciapczyńskiej.
W jaki sposób odbywa się konsultacja?
-
Po zakupie testu Klient otrzymuje wiadomość e-mail z potwierdzeniem zakupu oraz informacją o dalszych krokach m.in. numer telefonu aby umówić konsultację w dogodnym terminie.
-
Po otrzymaniu wyników testu Klient powinien zadzwonić na wskazany numer w celu umówienia konsultacji z dietetykiem.
- Wyniki testu zostaną dostarczone do dietetyka bezpośrednio przez FoodID, aby zapoznał się z nimi przed konsultacją.
- Podczas konsultacji dietetyk szczegółowo omawia wyniki testu z pacjentem. Na podstawie analizy wyników, dietetyk przedstawia swoje zalecenia dotyczące diety i ewentualnych zmian w stylu życia, dostosowanych do indywidualnych potrzeb pacjenta.
Lista składników pokarmowych Food ID
Przyprawy
- Cynamon
- Goździki
- Ziele angielskie
- Anyż
- Liść laurowy
- Kminek
- Kardamon
- Pieprz Cayenne
- Kolendra
- Curry
- Koperek
- Melisa
- Pietruszka
- Pieprz zielony
- Mięta pieprzowa
- Oregano
- Rozmaryn
- Tymianek
- Wanilia
- Imbir
- Papryka ostra
- Gorczyca
- Pieprz czarny
- Czosnek
- Bazylia
Grzyby
- Borowik szlachetny
- Boczniak
- Pieczarka
- Grzyb Shitake
Owoce
- Cytryna
- Figa
- Karambola
- Limonka
- Mandarynka
- Pomarańcza
- Grejpfrut
- Pomelo
- Morela
- Kokos
- Daktyl
- Gujawa
- Melon cukrowy
- Liczi
- Papaja
- Marakuja
- Gruszka
- Śliwka
- Melon spadziowy
- Arbuz
- Banan
- Kiwi
- Mango
- Brzoskwinia
- Ananas
- Jabłko
Owoce jagodowe
- Truskawka
- Wiśnia
- Jeżyna
- Jagoda
- Rodzynki
- Winogrona
- Malina
- Borówka czerwona/brusznica
- Jagoda jałowca
- Miechunka peruwiańska
- Rokitnik/sok
Zboża i kasze
- Jęczmień
- Kasza gryczana
- Pszenica twarda
- Pszenica Kamut
- Siemię lniane
- Jęczmień
- Proso
- Owies
- Komosa ryżowa
- Ryż
- Żyto
- Sezam
- Orkisz
- Amarantus
- Kukurydza
- Pszenica
Rośliny strączkowe
- Fasola Adzuki
- Czerwona fasola
- Fasola czarne oczko
- Ciecierzyca
- Groszek zwyczajny
- Fasola Mung
- Bób
- Fasolka szparagowa
- Groszek zielony
- Soczewica
- Soja
- Biała fasola
Orzechy i ziarna
- Orzech brazylijski
- Ziarna konopi
- Orzech Makadamia
- Orzeszek piniowy
- Nasiona rzepaku
- Migdały
- Nerkowiec
- Orzech laskowy
- Orzeszki ziemne
- Pistacje
- Ziarna słonecznika
- Kasztany jadalne
- Ziarna maku
- Orzech włoski
Produkty mleczne
- Kazeina
- Ser pleśniowy
- Maślanka
- Twaróg
- Ser mozzarella
- Ser topiony
- Ser Cheddar
- Ser Gouda
- Mleko i ser kozi
- Kefir
- Białko mleka krowiego
- Mleko krowie surowe
- Mleko i ser owczy
Mięso
- Wołowina
- Kurczak
- Królik
- Jagnięcina
- Dziczyzna
- Jeleń/Sarna
- Łoś
- Gęś
- Kaczka
- Baranina
- Wieprzowina
- Indyk
- Cielęcina
Warzywa
- Kapusta czerwona
- Liście winogron
- Aloes
- Brokuły
- Marchew
- Burak
- Seler naciowy
- Kapusta pekińska
- Ogórek
- Cebula
- Ziemniak
- Karczoch
- Szparagi
- Awokado
- Brukselka
- Kalafior
- Boćwina
- Bakłażan
- Cykoria
- Sałata lodowa
- Jarmuż
- Kalarepa
- Roszpunka
- Por
- Sałata
- Rzodkiewka
- Rukola
- Kapusta włoska
- Burak cukrowy
- Batat
- Topinambur
- Szpinak
- Papryka słodka
- Pomidor
- Dynia
- Cukinia
Ryby
- Karp
- Rak
- Sardela
- Sum
- Węgorz
- Halibut
- Makrela
- Okoń
- Okoń morski/Labraks
- Sardynka
- Sola
- Mintaj
- Dorsz
- Śledź
- Tuńczyk
- Flądra
- Łosoś
- Pstrąg
Owoce morza
- Mule
- Małże
- Homar
- Ośmiornica
- Ostrygi
- Przegrzebki
- Krewetki
- Kalmary
Inne artykuły spożywcze
- Kakao
- Cukier trzcinowy
- Kapary
- Mleko kokosowe
- Mleko sojowe
- Oliwka czarna
- Oliwka zielona
- Chmiel
- Syrop klonowy
- Herbata
- Tofu
- Jaja kacze
- Białko jajka kurzego
- Żółtko jajka kurzego
- Kawa
- Gluten
- Pektyny
- Pokrzywa
- Winniczek
- Żelatyna
- Mniszek
- Jajko kurze
- Drożdże