Badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen IgG 108 składników pokarmowych
Badanie Foodscreen IgG 108 składników pokarmowych umożliwia identyfikację nietolerowanych pokarmów i wdrożenie celowanej diety eliminacyjnej. Prowadzi to do stopniowego wyciszania stanów zapalnych w organizmie.
Dostępny w magazynie
Dostawa kurierem
Wysyłka do 5 dni roboczych
- Opis produktu
Co obejmuje badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen 108 składników pokarmowych?
Miano swoistych IgG na 108 analizowanych pokarmów.
Dlaczego warto wykonać badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen 108 składników pokarmowych?
W ramach badania nietolerancji pokarmowych FoodScreen 108 składników pokarmowych każdy pacjent ma zagwarantowaną bezpłatną, profesjonalną opiekę obejmującą biomedyczne konsultacje telefoniczne z wybranym specjalistą. W ramach konsultacji możliwe jest szczegółowe omówienie wyniku badania oraz monitoring postępów. Z uwagi na fakt, iż niepożądane reakcje pojawiają się dopiero po upływie 9 – 96 godzin od spożycia posiłku, samodzielna identyfikacja wywołujących problemy pokarmów jest wysoce problematyczna. Brak oczywistej korelacji pomiędzy spożytym produktem a rozwojem dolegliwości praktycznie uniemożliwia identyfikację i wycofanie alergenu z diety. Prowadzi to do narastania stanów zapalnych w organizmie i w konsekwencji systematycznego pogarszania się stanu zdrowia i samopoczucia. Dodatkowym problemem są zróżnicowane i nieoczywiste objawy nadwrażliwości pokarmowych.
Wskazania do wykonania badania nietolrenacji pokarmowych FoodScreen 108 składników pokarmowych:
- Problemy jelitowe, sugerujące występowanie zespołu jelita nadwrażliwego (biegunki, wzdęcia, zaparcia, bóle brzucha),
- Nasilenie problemów skórnych (atopowe zapalenie skóry, trądzik, łuszczyca, świąd idiopatyczny),
- Pogorszenie kondycji psychicznej, zaburzenia nastroju, problemy ze snem,
- Zespół chronicznego zmęczenia,
- Nadwaga i otyłość,
- Niedowaga,
- Częste infekcje,
- Migreny,
- Problemy z płodnością,
- Bóle mięśni i stawów niewiadomego pochodzenia,
- Pogorszenie zachowania w zaburzeniach neurospektralnych (ASD, ADHD, zespół Aspergera).
Co otrzymasz wykonując badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen 108 składników pokarmowych?
- Laboratoryjny wynik badania, prezentujący miano swoistych przeciwciał podklasy IgG względem 108 analizowanych pokarmów,
- Czytelną skalę nasilenia reakcji, będącą podstawą do ustalenia czasu eliminacji danego pokarmu z codziennej diety,
- Pigułkę wiedzy na temat mechanizmu rozwoju nadwrażliwości pokarmowych i ich wpływu na pogorszenie stanu zdrowia i samopoczucia pacjenta,
- Indywidualne wskazówki planu diety eliminacyjno – rotacyjnej,
- Możliwość skorzystania z bezpłatnych konsultacji telefonicznych z dietetykiem, w ramach których istnieje możliwość omówienia wyniku i przebiegu diety.
FoodScreen IgG 108 Składniki
Ryby i owoce morza
- Anchois
- Dorsz
- Krewetki
- Łosoś
- Małże
- Miecznik
- Pstrąg
- Rak rzeczny
- Sola
- Tuńczyk
Zioła i przyprawy
- Bazylia
- Chili
- Chrzan
- Cynamon
- Czosnek
- Gałka muszkatołowa
- Mieszanka gatunków mięty (mięta pieprzowa, mięta)
- Oregano
- Pieprz (czarny, biały)
- Pietruszka
- Rozmaryn
- Tymianek
- Wanilia
- Ziarno gorczycy
Zboża bezglutenowe i alternatywne produkty żywnościowe
- Amarantus
- Komosa ryżowa
- Kukurydza
- Mąka gryczana
- Proso
- Ryż
- Orzechy i nasiona
- Kokos
- Mak
- Migdał
- Orzech laskowy
- Orzech nerkowca
- Orzech włoski
- Orzeszki ziemne
- Pistacja
- Sezam
- Siemię lniane
- Ziarna słonecznika
Zboża zawierające gluten
- Gluten
- Mąka jęczmienna
- Mąka orkiszowa
- Mąka pszenna
- Mąka żytnia
- Otręby owsiane
Produkty mleczne i jajka
- Białko jajka (kurze)
- Jogurt
- Mleko kozie / Ser kozi
- Mleko krowie
- Mleko owcze / Ser owczy
- Żółtko jajka (kurze)
Mięso
- Indyk
- Jagnięcina
- Kurczak
- Wieprzowina
- Wołowina
Rośliny strączkowe
- Ciecierzyca
- Groch
- Mieszanka fasoli (fasola biała, fasola kidney, fasolka szparagowa)
- Soczewica
- Ziarno soi
Warzywa
- Bakłażan
- Brokuły
- Burak
- Cukinia
- Kalarepa
- Kapusta czerwona
- Karczochy
- Marchewka
- Mieszanka cebula, szalotka
- Mieszanka grzybów 1 (boczniak ostrygowaty, pieczarka, grzyb shiitake, kurka)
- Mieszanka grzybów 2 (podgrzybek brunatny, borowik szlachetny)
- Mieszanka por, szczypiorek
- Mieszanka sałat (sałata masłowa, sałata lodowa)
- Ogórek
- Oliwka
- Papryka
- Pomidor
- Roszponka
- Seler
- Słodki ziemniak
- Szparagi
- Szpinak
- Ziemniak
Owoce
- Ananas
- Arbuz
- Banana
- Brzoskwinia
- Cytryna
- Daktyl
- Grejpfrut
- Gruszka
- Jabłko
- Kiwi
- Mieszanka winogron (ciemne winogrono, jasne winogrono, rodzynki)
- Morela
- Nektarynka
- Pomarańcza
- Śliwka
- Truskawka
- Wiśnia
Różne
- Czarna herbata
- Kawa
- Mieszanka drożdży (drożdże piekarnicze, drożdże piwne)
- Miód
- Ziarno kakaowca