Dostępny w magazynie
Szybki czas realizacji
Bezpieczna dostawa kurierem
Wygoda i komfort zakupów
Szybka wysyłka
Bezpośrednio od producenta
Bezpieczne płatności
Blik, Przelewy24
Co obejmuje badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen 216 składników pokarmowych?
Miano swoistych IgG na 216 analizowanych pokarmów.
Dlaczego warto wykonać badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen 216 składników pokarmowych? W ramach badania nietolerancji pokarmowych FoodScreen 108 składników pokarmowych każdy pacjent ma zagwarantowaną bezpłatną, profesjonalną opiekę obejmującą biomedyczne konsultacje telefoniczne z wybranym specjalistą. W ramach konsultacji możliwe jest szczegółowe omówienie wyniku badania oraz monitoring postępów. Z uwagi na fakt, iż niepożądane reakcje pojawiają się dopiero po upływie 9 – 96 godzin od spożycia posiłku, samodzielna identyfikacja wywołujących problemy pokarmów jest wysoce problematyczna. Brak oczywistej korelacji pomiędzy spożytym produktem a rozwojem dolegliwości praktycznie uniemożliwia identyfikację i wycofanie alergenu z diety. Prowadzi to do narastania stanów zapalnych w organizmie i w konsekwencji systematycznego pogarszania się stanu zdrowia i samopoczucia. Dodatkowym problemem są zróżnicowane i nieoczywiste objawy nadwrażliwości pokarmowych.
Wskazania do wykonania badania nietolrenacji pokarmowych FoodScreen 216 składników pokarmowych
- Problemy jelitowe, sugerujące występowanie zespołu jelita nadwrażliwego (biegunki, wzdęcia, zaparcia, bóle brzucha),
- Nasilenie problemów skórnych (atopowe zapalenie skóry, trądzik, łuszczyca, świąd idiopatyczny),
- Pogorszenie kondycji psychicznej, zaburzenia nastroju, problemy ze snem,
- Zespół chronicznego zmęczenia,
- Nadwaga i otyłość,
- Niedowaga,
- Częste infekcje,
- Migreny,
- Problemy z płodnością,
- Bóle mięśni i stawów niewiadomego pochodzenia,
- Pogorszenie zachowania w zaburzeniach neurospektralnych (ASD, ADHD, zespół Aspergera).
Co otrzymasz wykonując badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen 216 składników pokarmowych?
- Laboratoryjny wynik badania, prezentujący miano swoistych przeciwciał podklasy IgG względem 216 analizowanych pokarmów,
- Czytelną skalę nasilenia reakcji, będącą podstawą do ustalenia czasu eliminacji danego pokarmu z codziennej diety,
- Pigułkę wiedzy na temat mechanizmu rozwoju nadwrażliwości pokarmowych i ich wpływu na pogorszenie stanu zdrowia i samopoczucia pacjenta,
- Indywidualne wskazówki planu diety eliminacyjno – rotacyjnej,
- Możliwość skorzystania z bezpłatnych konsultacji telefonicznych z dietetykiem, w ramach których istnieje możliwość omówienia wyniku i przebiegu diety.
FoodScreen IgG 216 Składniki
Zboża bezglutenowe i alternatywne produkty żywnościowe
- Amarantus
- Komosa ryżowa
- Kukurydza
- Mąka gryczana
- Proso
- Ryż
Orzechy i nasiona
- Kasztan jadalny
- Kokos
- Mak
- Migdał
- Nasiona chia
- Nasiona konopi
- Orzech brazylijski
- Orzech kola
- Orzech laskowy
- Orzech makadamia
- Orzech nerkowca
- Orzech włoski
- Orzeszki piniowe
- Orzeszki ziemne
- Pistacja
- Sezam
- Siemię lniane
- Ziarna słonecznika
Zboża zawierające gluten
- Gluten
- Mąka jęczmienna
- Mąka orkiszowa
- Mąka pszenna
- Mąka z pszenicy durum
- Mąka żytnia
- Otręby owsiane
Produkty mleczne i jajka
- Beta-laktoglobulina
- Białko jajka (kurze)
- Camembert
- Ementaler
- Jogurt
- Kazeina
- Kefir
- Masło
- Mleko kozie / Ser kozi
- Mleko krowie
- Mleko owcze / Ser owczy
- Mozzarella
- Ser topiony
- Serek typu cottage cheese
- Twaróg
- Żółtko jajka (kurze)
Mięso
- Gęś
- Indyk
- Jagnięcina
- Kaczka
- Konina
- Kozina
- Królik
- Kurczak
- Perliczka
- Przepiórka
- Sarnina
- Strusina
- Wieprzowina
- Wołowina
Rośliny strączkowe
- Bób
- Ciecierzyca
- Fasola Mung
- Groch
- Mieszanka fasoli (fasola biała, fasola kidney, fasolka szparagowa)
- Soczewica
- Ziarno soi
Owoce
- Agrest
- Ananas
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Brzoskwinia
- Cytryna
- Daktyl
- Figa
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszka
- Jabłko
- Jagoda
- Jagoda Goji
- Jeżyna
- Kiwi
- Liczi
- Limonka
- Malina
- Mandarynka
- Mango
- Mieszanka melonów (melon miodowy, melon kantalupa)
- Mieszanka porzeczek (porzeczka czerwona, porzeczka czarna)
- Mieszanka winogron (ciemne winogrono, jasne winogrono, rodzynki)
- Morela
- Morwa biała
- Nektarynka
- Owoc dzikiej róży
- Papaja
- Pomarańcza
- Rabarbar
- Śliwka
- Truskawka
- Wiśnia
- Żurawina
Warzywa
- Bakłażan
- Botwina
- Brokuły
- Brukselka
- Burak
- Cukinia
- Cykoria
- Dynia Hokkaido
- Groszek cukrowy
- Jarmuż
- Kalafior
- Kalarepa
- Kapusta czerwona
- Kapusta biała
- Kapusta pekińska
- Kapusta włoska
- Karczochy
- Koper włoski
- Korzeń manioku
- Liść winorośli
- Marchewka
- Mieszanka cebula, szalotka
- Mieszanka grzybów 1 (boczniak ostrygowaty, pieczarka, grzyb shiitake, kurka)
- Mieszanka grzybów 2 (podgrzybek brunatny, borowik szlachetny)
- Mieszanka por, szczypiorek
- Mieszanka sałat (sałata masłowa, sałata lodowa)
- Ogórek
- Oliwka
- Papryka
- Pędy bambusa
- Pomidor
- Roszponka
- Rukola
- Rzodkiewka
- Seler
- Słodki ziemniak
- Szparagi
- Szpinak
- Topinambur
- Ziemniak
Zioła i przyprawy
- Anyż
- Bazylia
- Chilli
- Chmiel
- Chrzan
- Curry
- Cynamon
- Czosnek
- Estragon
- Gałka muszkatołowa
- Goździk
- Imbir
- Kapary
- Kmin rzymski
- Kolendra
- Koperek
- Korzeń lukrecji
- Liście laurowe
- Majeranek
- Mieszanka gatunków mięty (mięta pieprzowa, mięta)
- Oregano
- Pieprz cayenne
- Pieprz (czarny, biały)
- Pietruszka
- Rozmaryn
- Rumianek
- Szafran
- Szałwia
- Tymianek
- Wanilia
- Ziarno gorczycy
Różne
- Agar-agar
- Aloes
- Czarna herbata
- Karob w proszku
- Kawa
- Mieszanka drożdży (drożdże piekarnicze, drożdże piwne)
- Miód
- Nasiona rzepaku
- Olej krokoszowy
- Proszek do pieczenia
- Ziarno kakaowca
- Zielona herbata
Ryby i owoce morza
- Anchois
- Dorada
- Dorsz
- Homar
- Kalmar
- Karmazyn
- Karp
- Kawior
- Krab
- Krewetki
- Łosoś
- Makrela
- Małż
- Miecznik
- Okoń morski
- Ostryga
- Ośmiornica
- Plamiak
- Pstrąg
- Rak rzeczny
- Sardynka
- Sola
- Spirulina spp.
- Szczupak
- Śledź
- Tuńczyk
- Turbot
- Węgorz
- Żabnica