1500 dostępnych wizyt 1500 dostępnych wizyt
3788 lekarzy 3788 lekarzy
1800 badań i usług 1800 badań i usług
Strefa wyjątkowych ofert Strefa wyjątkowych ofert
Mediclub

Badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen IgG 54 składniki pokarmowe

Badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen IgG 54 składniki pokarmowe

Badanie Foodscreen IgG 54 składniki pokarmowe umożliwia identyfikację nietolerowanych pokarmów i wdrożenie celowanej diety eliminacyjnej. Prowadzi to do stopniowego wyciszania stanów zapalnych w organizmie.

Przejdź do opisu
690,00 zł Mediclub logo Mediclub logo 586,50 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 586,50 zł

Dostępny w magazynie

Dostawa kurierem

Wysyłka do 5 dni roboczych

  • Opis produktu
Opis produktu

Co obejmuje badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen 54 składniki pokarmowe?

Miano swoistych IgG na 54 analizowanych pokarmów.

Dlaczego warto wykonać badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen 54 składniki pokarmowe?

W ramach badania nietolerancji pokarmowych FoodScreen 54 składniki pokarmowe każdy pacjent ma zagwarantowaną bezpłatną, profesjonalną opiekę obejmującą biomedyczne konsultacje telefoniczne z wybranym specjalistą. W ramach konsultacji możliwe jest szczegółowe omówienie wyniku badania oraz monitoring postępów. Z uwagi na fakt, iż niepożądane reakcje pojawiają się dopiero po upływie 9 – 96 godzin od spożycia posiłku, samodzielna identyfikacja wywołujących problemy pokarmów jest wysoce problematyczna. Brak oczywistej korelacji pomiędzy spożytym produktem a rozwojem dolegliwości praktycznie uniemożliwia identyfikację i wycofanie alergenu z diety. Prowadzi to do narastania stanów zapalnych w organizmie i w konsekwencji systematycznego pogarszania się stanu zdrowia i samopoczucia. Dodatkowym problemem są zróżnicowane i nieoczywiste objawy nadwrażliwości pokarmowych.

Wskazania do wykonania badania nietolrenacji pokarmowych FoodScreen 54 składniki pokarmowe:

  • Problemy jelitowe, sugerujące występowanie zespołu jelita nadwrażliwego (biegunki, wzdęcia, zaparcia, bóle brzucha),
  • Nasilenie problemów skórnych (atopowe zapalenie skóry, trądzik, łuszczyca, świąd idiopatyczny),
  •  Pogorszenie kondycji psychicznej, zaburzenia nastroju, problemy ze snem,
  •  Zespół chronicznego zmęczenia,
  •  Nadwaga i otyłość,
  •  Niedowaga,
  •  Częste infekcje,
  •  Migreny,
  •  Problemy z płodnością,
  •  Bóle mięśni i stawów niewiadomego pochodzenia,
  •  Pogorszenie zachowania w zaburzeniach neurospektralnych (ASD, ADHD, zespół Aspergera).

Co otrzymasz wykonując badanie nietolerancji pokarmowych FoodScreen 54 składniki pokarmowe?

  • Laboratoryjny wynik badania, prezentujący miano swoistych przeciwciał podklasy IgG względem 96 analizowanych pokarmów,
  • Czytelną skalę nasilenia reakcji, będącą podstawą do ustalenia czasu eliminacji danego pokarmu z codziennej diety,
  • Pigułkę wiedzy na temat mechanizmu rozwoju nadwrażliwości pokarmowych i ich wpływu na pogorszenie stanu zdrowia i samopoczucia pacjenta,
  • Indywidualne wskazówki planu diety eliminacyjno – rotacyjnej,
  • Możliwość skorzystania z bezpłatnych konsultacji telefonicznych z dietetykiem, w ramach których istnieje możliwość omówienia wyniku i przebiegu diety.

FoodScreen IgG 54 składniki

Zboża zawierające gluten
  • Gluten
  • Mąka jęczmienna
  • Mąka orkiszowa
  • Mąka pszenna
  • Mąka żytnia
  • Otręby owsiane
Produkty mleczne i jajka
  • Beta-laktoglobulina
  • Białko jajka (kurze)
  • Kazeina
  • Mleko kozie / Ser kozi
  • Mleko krowie
  • Mleko owcze / Ser owczy
  • Żółtko jajka (kurze)
Mięso
  • Kurczak
  • Wieprzowina
  • Wołowina
Warzywa
  • Dynia Hokkaido
  • Marchewka
  • Mieszanka cebula, szalotka
  • Mieszanka grzybów 1 (boczniak ostrygowaty, pieczarka, grzyb shiitake, kurka)
  • Mieszanka kapust (brokuły, kapusta biała, kapusta włoska)
  • Mieszanka por, szczypiorek
  • Pomidor
  • Słodki ziemniak
  • Ziemniak
Rośliny strączkowe
  • Mieszanka fasoli (fasola biała, fasolka szparagowa, fasola kidney)
  • Soczewica
  • Ziarno soi
Zioła i przyprawy
  • Czosnek
  • Ziarno gorczycy
Zboża bezglutenowe i alternatywne produkty żywnościowe
  • Kukurydza
  • Mąka gryczana
  • Proso
  • Ryż
Orzechy i nasiona
  • Migdał
  • Orzech laskowy
  • Orzech włoski
  • Orzeszek ziemny
  • Siemię lniane
Ryby i owoce morza
  • Dorsz
  • Łosoś
  • Krewetki
  • Tuńczyk
Owoce
  • Banan
  • Figa
  • Jabłko
  • Kiwi
  • Mieszanka cytrusów (cytryna, pomarańcza)
  • Mieszanka winogron (ciemne winogrono, jasne winogrono, rodzynki)
Różne
  • Czarna herbata
  • Kawa
  • Mieszanka drożdży (drożdże piekarnicze, drożdże piwne)
  • Miód
  • Ziarno kakaowca